Π Ε Τ Ρ Ι Ν Ο   Π Α Ρ Κ Ο   Α Σ Κ Ο Σ   Β Ο Λ Ι Μ Ε Σ   Ζ Α Κ Υ Ν Θ Ο Σ  
 
 
 

Το πάρκο βρίσκεται στη βόρεια Ζάκυνθο, ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, (από εδώ πάμε με πλοίο στη Κεφαλονιά και με σκάφη στις γαλάζιες σπηλιές και το Ναυάγιο).

Το Πάρκο απέχει τρία χιλιόμετρα από τις γαλάζιες σπηλιές του ακρωτηρίου των σχοιναριών, 4 χιλιόμετρα από τον φάρο της βόρειας Ζακύνθου, 5 χιλιόμετρα από το παραδοσιακό χωριό Βολίμες, 8 χιλιόμετρα από το περίφημο Ναυάγιο, 10 χιλιόμετρα από τα φημισμένα μοναστήρια Σπηλιότησας, Αγίου Γεωργίου των κρημνών, Αναφωνήτριας, Αγίου Ανδρέα, 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου.

Το πάρκο λειτουργεί όλο το χρόνο εκτός από τις άσχημες λόγω βροχής ή κρύου ημέρες του χειμώνα. Η παραμονή στο χώρο είναι απεριόριστη για όλες τις ώρες λειτουργίας του. Επιτρέπεται η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση. Παρέχεται δωρεάν εμφιαλωμένο νερό για όλους τους επισκέπτες.

Η περιήγηση στον χώρο γίνεται με την βοήθεια βέβαια του προσωπικού, αλλά και με ειδικό έντυπο το οποίο μας εξηγεί τι θα συναντήσουμε στον περίπατο μας. Το έντυπο αυτό υπάρχει σε 25 διαφορετικές γλώσσες.

Αν κάποιος από τους επισκέπτες μας θελήσει να παρακολουθήσει ή και να συμμετέχει σε κάποια από τις δραστηριότητες του πάρκου π.χ. να βοηθήσει στην συγκομιδή της ελιάς, ή στο άρμεγμα μίας κατσίκας μπορεί να το ζητήσει από τον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος θα τον φέρει σε επαφή με τον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος ευχαρίστως, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα εξηγήσει, βοηθήσει, ενημερώσει πως γίνεται σε όλα τα στάδια η οποιαδήποτε δραστηριότητα στην οποία θα θελήσει να συμμετέχει ο επισκέπτης.

 
   
 
   
     
  | Askos Stone Park © 2005 All Rights Reserved | Created & Hosted by Go Zakynthos |